Fietsreizen en Corona tijd

Fietsreizen en Corona tijd

“Fantastisch! In een al warme ochtendzon laat ik de Cannondale van de berg rollen. Hoe gelukkig kan een mens zich voelen? Ik zit op mijn fiets. In Frankrijk. En ik rol van een Alp. Dit kan niet anders: dit gaat een geweldige week worden. De eerste kilometers vanaf fietshotel Au Bon Accueil nabij Vénosc dalen we een klein stukje af naar het dal dat toegang biedt tot vele fameuze beklimmingen. We starten vandaag meteen maar met de Alpe d’Huez, waarna we via de Col de Sarenne en een optie via Les Deux Alpes middels een fantastische afdaling weer naar ons verblijf zullen terugkeren. Zelfs als ik de steile eerste kilometers van de Alpe d’Huez onder mijn wielen voel en mijn bovenbenen wat onwennig beginnen te branden, blijft het lichte gevoel in mijn hart: eindelijk! Ik fiets weer in de bergen!

Ik had er de afgelopen maanden nog wel op gehoopt, maar het eigenlijk niet meer verwacht. In maart had ik mijn tas voor de reis naar de Strade Bianche in Toscane al twee keer ingepakt, weer uitgepakt en opnieuw terug ingepakt. Op de avond voor vertrek ging Italië op slot en mijn ingepakte tas bleef nog weken staan, als een triest symbool voor wat er met mijn fietsseizoen stond te gebeuren. In het begin hield ik nog steeds hoop. Dapper begon ik onder Vlaamse weersomstandigheden aan de laatste voorbereidingen voor Parijs-Roubaix in april. Ook daar ging uiteindelijk een streep door, net als door de rest van de evenementen op mijn fietskalender…” 

Inge | ingefietst.nl

Bovenstaande is ongetwijfeld herkenbaar voor veel fietsers. Wielerbus moest veel reizen van dit voorjaar uit het programma halen wegens Covid-19. De reis naar Vénosc op 9 augustus was voor ons de eerste reis, die compleet met bus en fietsaanhanger doorgang kon vinden in dit door het coronavirus geteisterde seizoen. Dat voelde voor ons net zo fantastisch als de eerste meters van Inge op een fiets in de bergen. Eindelijk weer een mooi gezelschap vervoeren per bus, fietsen mee in de aanhanger, een fijn meedenkend fietshotel en een week lang fantastisch fietsweer. Dat laatste kunnen we natuurlijk niet garanderen, maar het is ons zó goed bevallen, dat we van 20 t/m 27 september deze reis naar de Franse Alpen nogmaals gaan aanbieden. De afgelopen reis naar Vénosc heeft ons laten zien dat het op dit moment heel goed mogelijk is om fietsreizen te organiseren. Natuurlijk blijven het onzekere tijden, maar daarvoor heeft Wielerbus korte lijnen met plaatselijke autoriteiten en een prima annuleringsregeling.

We hebben daarom, net als bij het wielerseizoen van de profs, het een en ander doorgeschoven naar dit najaar, zodat we tot eind oktober nog volop kunnen genieten van prachte fietsgebieden in Frankrijk en Italië. Ook de doorgeschoven klassieker Parijs-Roubaix vind je terug op onze kalender. Zit er iets voor je bij?