+31 (0)85 – 016 02 48

Sardinië

1.400,00

Datum: 20 t/m 29 april 2023

Reiscode: 106190

Geannuleerd

Sardinië

Corsica hebben we vorig jaar voor het eerst bezocht en was een zeer succesvolle reis! In 2023 trekken we nog meer richting het zuiden, namelijk naar Sardinië. Het eiland heeft een omtrek van 1.850 kilometer en is dus te groot om volledig rond te fietsen. Wel zijn we erin geslaagd veel hoogtepunten in één route te verzamelen. Dat doen we door verschillende havens te combineren. We arriveren per boot in Porto Torres in het noordwesten van het eiland en verlaten het eiland een week later via het noordoosten (Golfo Aranci). Dit is fietsreis Sardinië.

Via historische steden als Alghero en Bosa fietsen we vanuit de haven zuidwaarts met onderweg duizelingwekkende kustwegen aan de westkust van het eiland. Van daaruit gaan we via typische binnenlandse dorpjes richting bergachtig gebied. Voor het echte klimwerk blijven we op de oostelijke helft van het eiland. Hier wordt het eiland echt uitdagend. Dwars door de Barbagia regio en het Gennergentu gebergte, de trots van Sardinië. Hier lijkt de tijd stil te hebben gestaan en is de natuur op zijn ruigst. Even weg van de prachtige toeristische stranden.

We overnachten twee nachten op de boot, drie overnachtingen bij de kust en drie in het binnenland. Sardinië maakt deel uit van Italië, dus lekker eten en goede wijn gegarandeerd. Kortom, tijdens de fietsreis Sardinië leer je het eiland helemaal kennen: de prachtige natuur, zon, tradities, wijn en lekker eten.


fietsreis Sardinië
fietsreis Sardinië

Helaas

Helaas, deze reis is niet te boeken. Neem contact op voor meer informatie.

We verblijven tijdens deze reis in hotels, waarbij je altijd kunt rekenen op aparte bedden, ontbijt en diner. Op dit moment is boeken voor eigen kamer niet mogelijk. Indien deze mogelijk er komt, zullen we dit later per email aan iedereen kenbaar maken en is een upgrade mogelijk.

Reisprogramma

Donderdag 20 april 2023

In de avond beginnen onze chauffeurs aan de ophaalroute.

Vrijdag 21 april 2023 

Halverwege de middag zullen we aankomen in Toulon, waar tegen de avond de ferry vertrekt richting Porto Torres. Op de Ferry zijn diverse restaurantjes waar je kan dineren. ‘s Nachts slaap je in een tweepersoons hut met eigen badkamer.

Zaterdag 22 april 2023 
Porto Torres – Santa Lussurgia: 125 km

Bij het afrijden van de ferry kan er gelijk gefietst worden. Vandaag leer je de twee gezichten van Sardinië kennen: zowel de prachtige kustwegen (Riviera del Corallo) als het eerste klimwerk komen aan bod. Onderweg passeren we de historische steden Alghero en Bosa, vergeet er zeker niet de gekleurde nauwe straatjes te bezichtigen, en er te stoppen voor een terrasje. Bosa is de enige stad bij een rivier in Sardinië. Daarna trek je dan de hellingen van de Nurra regio in, die al snel overgaan in die van de Montiferru regio. We rijden verder langs dorpjes als Tresnuraghes, Sennariolo and Cuglieri. Die laatste herbergt de Basilica of Santa Maria della Neve, die je al zal opmerken lang voordat je er bent. De eindhalte is het middeleeuwse stadje Santa Lussurgia.

Zondag 23 april
Santa Lussurgia: 125 km

We passeren Seneghe dat bekend staat om haar olijfolie en honing en de stranden van Mari Ermi en Cabras. Voor de eerste keer komen we boven 500 meter hoogte op weg naar Lago Omodeo. De vlakte van Arborea die daarna volgt is één van de enige plekken op het eiland waar de wegen echt recht en vlak zijn. Voor wie zin heeft kan je hier een duik nemen bij de duinenstrand van Torre dei Corsari. Het doel van deze rit is de Costa Verde, een combinatie van zandduinen en een oud mijnverleden. Op de terugweg krijgen we een heuvelrit en de dag eindigt met een lange afdaling naar het strand.

Maandag 24 april 2023
Portixeddu- Orroli: 130 km

Waar wij als fietser echt van kunnen genieten zijn de dagen dat je verrast wordt door drastische veranderingen van de omgeving. Zo een dag is deze etappe. Vanaf de westkust fietsen we naar het midden van Sardinië. Voordat we Orroli hebben bereikt doorkruisen we meer dan de helft van het eiland. Onderweg verandert het uitzicht en het landschap.

We starten met een lange bochtige klim en fietsen door één van de wildste gebieden van het eiland. Bij iedere bocht kan je genieten van een prachtig uitzicht over zee. Dit is het oude mijngebied van zuidwest Sardinië: een gebied dat vanaf de tijd van de Feniciërs tot in de jaren zeventig van de vorige eeuw werd geëxploiteerd voor diverse mineralen, en dus verwaarloosd is door toerisme. Sinds de sluiting van de mijnen heeft de natuur een groot deel van dit gebied weer overgenomen. Vanaf daar beginnen we aan een lang stuk over graanvelden op de vlakte van centraal westelijk Sardinië, voordat we beginnen aan het tweede deel van de etappe (na het oversteken van de SS131), dat bestaat uit glooiende heuvels en korte klimmetjes naar het oude dorp Orroli.

Dinsdag 25 april 2023
Orroli- Fonni: 120 km of 170 km

Vanuit Orroli fietsen we wederom naar en over de wildste regio van Sardinië, Barbagia. We gaan naar het noorden en na een spectaculaire afdaling met veel bochten bereiken we het laagste punt van de rit: het Lower Flumendosa meer. Met uitzicht op het meer fietsen we de langste klim van de dag. Als we over de helft zijn kunnen we genieten van een echt juweeltje onder de Sardijnse wegen: de oude SS389. Deze slingert langs de oostkant van het Gennargentu- gebergte. Er zijn niet veel van dit soort wegen in Europa, bijzonder dus!

Woensdag 26 april

Fonni- Fonni rondrit: 85 km of 160 km

Optie 1: rondrit in Gennargentu: Tascusi Pass en Monte Bruncu

Vandaag gaan we beleven hoe mooi de Gennergentu kan zijn. Deze rit bevat lage stijgingspercentages, maar ook zullen we merken hoe zwaar het op Sardinië kan zijn. De laatste klim naar Bruncu Spina col is namelijk de hoogste weg van het eiland.

We starten bij de Agriturismo bij Fonni op 1.100 meter boven zeeniveau voor een lus tegen de klok in. Na een heerlijke lange afdaling gaan we klimmen. De eerste twee beklimmen zijn allebei niet heel lang of steil. De langste klim van de tocht start vlak voor Tonara en eindigt bij de Tascusì-pas op 1.250 m hoogte. Het is een klim van de tweede categorie en is bijna 23 km lang met een gemiddelde stijging van 3%. In het midden, in Tonara, houden we een geplande stop om te genieten van een kop koffie en de wereldberoemde nougat van Torrone. Vervolgens beginnen we aan de klim naar de pas. Vanaf daar dalen we af naar de laatste uitdaging van de dag: een klim naar Monte Bruncu Spina op 1.560 meter hoogte. Daarna fietsen we terug naar waar we de dag ook gestart zijn in Fonni.

Optie 2: Rondrit over Genna Sinena Pass en Talana

Ook deze route start in Fonni maar fietsen we naar beneden richting de oostkust. In het midden van de afdaling kan stoppen in Orgosolo en genieten van de wereldberoemde muurschilderingen. De laatste klim van de tocht is niet ver meer. Deze start na de stad Dorgali en is ongeveer 20 km lang naar de top van de Genna Silana-pas. Na het bereiken van de top staat een beloning te wachten namelijk, de Gorropu-kloof. De diepste Canyon van Europa.

Vervolgens beginnen we aan de Talana klim. Deze begint heel laag, slecht op 15 meter boven zeeniveau. Vanaf daar is het ongeveer 17 km omhoog. Het eerste stuk loopt geleidelijk omhoog. Daarna begint een gemiddeld stijgingspercentage van 6,9% over 12 km. Hierna volgt nog één lange klim: de Correboi pas. Maar liefst 10 km met een stijgingspercentage van 3,6%. De klim is het waard want de top op 1.246 meter hoogte is spectaculair. Vanaf het terras het je uitzicht op zowel het oosten als het westen. Hierna keren we terug naar Fonni.

Donderdag 27 april 2023
Fonni- Posada : 110 km

We verlaten Fonni en rijden noordwaarts richting een van de grootste steden en hoofdstad: Nuoro. De eerste vijftig kilometer is dalend. Daarna wachten wel nog twee beklimmingen op ons: 12 km lang naar Orune en later nog een mooie in de Monte Albo regio. De pieken gaan komen boven de duizend meter en zijn voorzien van meditterane gewassen. Na een lange afdaling bereiken we dan opnieuw de kust en Posada, een historische stad met een van de best bewaarde kastelen: Castello della Fava. Het torent boven de stad uit.

Vrijdag 28 april 2023
Posada- Golfo Aranci: 70 km of 100 km

Vanuit de haven nemen we in de late namiddag de ferry naar het Italiaanse vasteland (Livorno).

Zaterdag 29 april 2023

Na het ontbijt op de ferry reizen we per luxe touringcar terug naar Nederland.

Verwachte aankomsttijd: in de (diepe) nacht van zaterdag op zondag

Reiskosten

Deze reis brengt voor jou de volgende kosten met zich mee;

Op basis van een tweepersoonskamer: € 1400,00

Upgrade naar eigen kamer volgt eventueel later. 

Je betaalt niet direct bij boeken. Nadat we jouw boeking hebben gecontroleerd ontvang je een definitieve bevestiging. We vragen vervolgens een aanbetaling van 20% welke je binnen 14 dagen dient te voldoen. Uiterlijk 14 dagen voor vertrek dient de reis volledig te zijn voldaan.

De reissom is inclusief de volgende zaken:

  • Retour vervoer Wielerbus vanuit diversen opstaplocaties
  • Retour ticket voor de boot
  • De heen en terug reis obv tweepersoons hut (met losse bedden)
  • Hotels op basis van halfpension
  • Veilig vervoer van uw racefiets
  • Professionele fietsbegeleiders

Wat we buiten de reissom hebben gelaten;

  • Eten en drinken tijdens de stops gedurende de busreis
  • Eten en drinken tijdens de bootreis
  • Dagelijkse lunch; (vaak tijdens fietstochten)
  • Dranken tijdens diners

Mijn reis

0 artikelen

Geen reizen in je reismand.

Totaalbedrag

0,00