+31 (0)85 – 016 02 48

FAQ

Info over boeken en het corona virus

Het coronavirus houdt de wereld al meer dan een jaar in zijn greep. Ook de reiswereld heeft hiermee te dealen.

We merken aan onze reizigers dat ze graag weer op reis willen. Lekker met de racefiets erop uit naar het buitenland, samen met mensen met dezelfde hobby. De maatregelen om reizen in eerste instantie te beperken, maar inmiddels weer langzaam mogelijk te maken volgen elkaar in spoedig tempo op. Per land verschillen de maatregelen. Logischerwijs proeven we dan ook onzekerheid bij onze reisgasten.

Om boeken toegankelijk te maken, heeft Wielerbus.nl daarom voor alle reizen van 2021 de aanbetaling geschrapt. Je kunt tot twee weken van tevoren kosteloos annuleren. Zo kun je dus ontspannen toeleven naar jouw geboekte reis. Mochten er vervolgens maatregelen gaan gelden die voor jou het reisgenot te veel beperken, kun je alsnog besluiten om niet mee te gaan. Indien Wielerbus van mening is dat we de reis niet naar behoren kunnen aanbieden, zullen wij annuleren en ontvang je ook jouw betaalde kosten retour op jouw bankrekening. We werken in zo’n geval niet met vouchers.

Ben je met Wielerbus fijn op reis, maar dient de situatie zich voor dat er onverhoop gerepatrieerd moet worden, weet dan dat we de touringcar altijd voor de deur van het hotel hebben staan. We zijn niet afhankelijk van overheden of eventueel gesloten luchtvaart.

Vragen? Mail ons gerust, wij staan met een prettig team klaar voor al je vragen.

Direct na het inschrijven op de reis ontvangt u een uitnodiging tot betalen van een aanbetaling (€ 50,- of € 100,-, afhankelijk van de reis die geboekt is). Na betaling hiervan staat u definitief ingeschreven voor de reis. Zodra er vertrekgarantie is afgegeven, ontvangt u een uitnodiging tot betaling van de reissom. Deze hoeft pas 14 dagen voor vertrek te zijn voldaan! De prijzen zoals gegeven op de website, zijn ze volledige prijzen. Mocht een reis omwille van te weinig deelnemers niet doorgaan, dan ontvangt u de aanbetaling direct terug op uw rekening.

Dat klopt! Als reisaanbieder van pakketreizen, dit zijn samengestelde reizen zoals busvervoer en hotel, zijn wij verplicht om aangesloten te zijn bij een garantiefonds. U kunt hiervoor kiezen tijdens het boeken, We zijn opgenomen bij STO (Stichting Take Over). Deze stichting werkt met de betalingsdienst Certo Escrow, waarvan u de mail heeft ontvangt als u gekozen hebt voor verwerking via het garantiefonds. Uw reissom gaat naar een derdenrekening, en Wielerbus.nl ontvangt deze reissom, en die van uw mede reisgezellen als we weer netjes thuis zijn. Zo loopt u geen risico bij een faillissement van ons!

Ja, daar hebben wij wel aan gedacht. Maar het ligt als volgt; Certo Escrow  fungeert uitsluitend als doorgeefluik voor de betalingen bestemd voor Wielerbus.nl. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een geblokkeerde en afgescheiden derdengeldenrekening ondergebracht in de stichting. Door de blokkering is het voor Certo Escrow niet mogelijk aan de gelden te komen, ze beheert dus niet. Alleen wanneer aan de overeengekomen voorwaarden in de escrowovereenkomst is voldaan zullen de gelden vrijgegeven worden aan de verkoper. Het afgescheiden karakter zorgt ervoor dat Certo Escrow nooit rechthebbende, maar enkel houder is van de in waarborg genomen gelden van derden. Deze gelden vallen dus te allen tijde buiten de boedel en het eigendomsbereik van Certo Escrow.

U vindt meer over deze stichtingen door onder aan de pagina op de logo’s te klikken.

Dan krijgt u wel van ons de uitnodiging tot betalen. Wij vragen, net als Certo Escrow, de betaling vooraf. Wielerbus.nl is een betrouwbare vervoerder. Maar mocht u het toch niet helemaal vertrouwen, is er de mogelijkheid om de betaling via het garantiefonds te laten verlopen. Hieraan zijn echter wel kosten aan verbonden! Neemt u gerust contact met ons op om deze wens te bespreken. We willen namelijk vooral dat u ontspannen mee op reis gaat!

Ja zeker, annuleren is geen probleem. De kosten van het annuleren zijn in meeste gevallen de hoogte van de aanbetaling, afhankelijk van de kosten die door wielerbus al gemaakt zijn.

Ja! Wij houden van iedere fiets. En net als dat wij graag hebben dat u zuinig bent op onze bus, gaan wij secuur om met uw fiets. Wij weten wat het waard is. Uw racefiets wordt prima vastgezet in de trailer, maar u mag ons gewoon helpen en/of uw fiets nog even extra controleren voordat hij op het rek de trailer ingeschoven wordt. En nu we het er toch over hebben; uw fiets is bij verkeersongevallen meeverzekerd. Ook beschikken we over diverse fietsonderdelen in de bus, mocht er onverhoopt toch iets kleins stuk gaan, dan fixen we dit. Dat is wellicht ook goed te onthouden als u op bestemming tijdens een fietstocht pech krijgt.

Mijn reis

0 artikelen

Geen reizen in je reiskoffer.

Totaalbedrag

0,00