+31 (0)85 – 016 02 48

FAQ

Dat klopt! Met de lancering van een nieuwe site hebben we ervoor gekozen om geen eigen omgeving (inlog) in te richten. Je kunt via info@wielerbus.nl altijd informeren naar de status van jouw boeking.

Wanneer je een reis wil boeken kan dat via de knop ‘boeken’ in de betreffende reis. Nadat je jouw gegevens hebt ingevuld, wordt deze in jouw reiskoffer geplaatst. Vanuit de reiskoffer kun je de boeking definitief bevestigen. Daarbij hoef je voor de reis nog niets direct te betalen. Alleen als je een inschrijving erbij boekt van een evenement, kan het zijn dat je die direct dient af te rekenen.

Je ontvangt een mail over de aanbetaling van jouw geboekte reis.

Dat klopt! Als reisaanbieder van pakketreizen, dit zijn samengestelde reizen zoals busvervoer en hotel, zijn wij verplicht om aangesloten te zijn bij een garantiefonds. U kunt hiervoor kiezen tijdens het boeken, We zijn opgenomen bij STO (Stichting Take Over). Deze stichting zorgt voor een veilige betaling. Uw reissom gaat naar een derdenrekening, en Wielerbus.nl ontvangt deze reissom, en die van uw mede reisgezellen als we weer netjes thuis zijn. Zo loopt je geen risico bij een faillissement.

Jazeker, annuleren is geen probleem. De kosten van het annuleren zijn in meeste gevallen de hoogte van de aanbetaling, afhankelijk van de kosten die door wielerbus al gemaakt zijn.

Ja! Wielerbus heeft een speciale fietstrailer die gemaakt is voor racefietsen. Daardoor staan ze tijdens de reis goed vast en kunnen ze veilig vervoerd worden.

Niet. Je kan je fiets afgeven zoals je hem altijd thuis hebt staan. Wel zo handig!

Wij zijn zelf allemaal wielrenners en fietsfanaten en begrijpen dus als geen ander hoe belangrijk jouw fiets is. We gaan dus zeer zorgvuldig met jouw fiets om.

Wielerbus zorgt altijd voor hotels waar de racefietsen veilig weggezet kunnen worden. Vrijwel altijd is dat een grote ruimte die op slot kan. Soms zijn er zelfs speciale fietsenhokken waar iedereen zijn fiets kan ophangen.

Stuur een mailtje naar info@wielerbus.nl en vraag naar de mogelijkheden.

Er kunnen minder fietsen mee dan personen in de bus. Er is dus voldoende ruimte voor bagage. Geen zorgen dus of jouw koffer wel of niet mee kan.

Hoe vaak de bus stopt verschilt per reis. Dat ligt natuurlijk aan de afstand. Onze buschauffeurs rijden graag door, zodat we snel op de bestemming zijn en ook snel weer thuis. Vrijwel alle tussenstops zijn op het moment dat de chauffeurs moeten wisselen en/of tanken. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Ook is er minstens 1 langere stop zodat je wat kunt eten. De pauzes worden aan het begin van de reis aangegeven.

Ja! Er zijn USB-poorten in de bus aanwezig. Haal de USB-oplader uit de poort zodra jouw telefoon 100% is opgeladen. Dan kunnen ook andere hun telefoon zonder problemen opladen.

Let op! Het moet een USB-kabel zijn.

Absoluut! Tijdens elke reis is een fietshelm verplicht.

Van tevoren weten wij natuurlijk ook niet of er wegopbrekingen zijn. De routemasters zorgen altijd dat de routes over goed begaanbare wegen gaan. Zodat jij veilig kan fietsen.

Iedere reis gaan er crewleden mee. Zij zijn te herkennen aan de kleding met het Wielerbuslogo erop. Alle crewleden zijn zelf wielrenners en fietsen mee met de routes. Zij zorgen dat iedereen weer veilig terug bij het hotel komt en helpen bij problemen. En heb je vragen? Stel ze gerust!

Nee, we verwachten dat jij zelfstandig de route kan fietsen. De crewleden zullen een half uur later dan de uiterlijke vertrektijd vertrekken. Zij fietsen achter jullie aan en zullen degene met pech onderweg opvangen. Veel reizen zijn met grote groepen (meer dan 40 fietsers) waardoor het overzichtelijker is om fietsers die hulp nodig hebben op deze manier op te vangen. Zo kan iedereen zijn eigen tempo fietsen. Je leert altijd de andere fietsers kennen en gelijkgestemden qua tempo vinden. Dus geen zorgen dat je er alleen voor staat!

Let op! Zorg voor een werkend navigatiesysteem waar alle routes op staan.

De routes worden vooraf bekend gemaakt. Voordat je op reis gaat krijg je de routes op tijd naar je toe gestuurd en ze zijn te vinden in de Wielerbus.nl app.

  1. Download de app in de App Store (Apple) of Playstore (Android). Vul in de zoekbalk ‘Wielerbus.nl app’in en download de app. Na deze stap hoef je nog niks in de app in te vullen of in te loggen. Dat komt bij de volgende stap.
  2. Via de mail ontvang je jouw unieke code voor de reis in de vorm van een link. Klik optie 1 aan. Er wordt gevraagd of je de link via de Wielerbus.nl app wilt openen. Accepteer deze optie.
  3. De app opent zichzelf en jouw unieke code staat al ingevoerd. Vul jouw naam en e-mailadres in en klik op ‘Geef me toegang’.
  4. Je hebt nu toegang tot jouw reis.

Dat klopt, zonder jouw unieke code kan je niet inloggen. Je ontvangt van ons een mail met daarin een link. Als je deze aanklikt dan zet hij jouw unieke code automatisch in de app. Volg daarna de stappen bij de ‘Hoe moet ik de app downloaden en inloggen?’.

Mijn reis

0 artikelen

Geen reizen in je reismand.

Totaalbedrag

0,00