+31 (0)85 – 016 02 48

Vogezen | La Bresse

380,00

Datum: 23 t/m 26 september 2021

Reiscode: 10888-1

AnnuleringsgarantieGeannuleerd

Vogezen | La Bresse

Het oostelijke deel van de Vogezen heeft de meeste cols en ook is het meeste hoogteverschil, daardoor is hier de meeste uitdaging te vinden voor sportieve fietsers. De pittige beklimmingen zijn rond de 5-12 kilometer lang met gemiddelde stijgingspercentages tussen 5 en 10%.
Aan de westkant van de hoogste toppen (ballons) lopen de beklimmingen wat geleidelijker omhoog dan aan de oostkant (Elzas). Hier daal je af naar het rijndal en zijn de hellingen een stuk steiler. Over het algemeen is het op de kleine wegen in de Vogezen niet heel druk en er zijn ook een aantal uitdagende beklimmingen waar je amper auto’s tegenkomt. Op de bekendste cols zijn tijdens het hoogseizoen meer auto’s en motoren. Het hoogste punt van de Vogezen is de Grand Ballon met zijn 1343m hoogt, maar er is meer te fietsen.

Bekijk hier hoe de Wielerbus omgaat met corona.

Na het invullen van onderstaande gegevens dien je op het reiskoffertje te klikken (rechtsboven in de hoek) om je reis te bevestigen. Je hoeft dan nog niks te betalen.

 


Helaas

Helaas, deze reis is niet te boeken. Neem contact op voor meer informatie.

Delphine en Marc heten je van harte welkom in hotel “Le Chalet Du Lac Des Corbeaux”. Het hotel bevindt zich aan de rand van het authentieke dorp “La Bresse” in het centrum van de hoge Vogezen. Zij bieden een uitstekend vakantieverblijf in een familiale sfeer. Ze zijn gespecialiseerd in het ontvangen van fietsgroepen. Het hotel is dan ook voorzien van 2 afgesloten fietsstallingen. Een ideale uitvalsbasis naar de bekende fiets highlight van de Vogezen zoals bijv. Ballon d’Alsace en Grand Ballon. We nuttigen hier het ontbijt en avondmaaltijd, terwijl de bar gedurende de middag en avond geopend is voor een drankje om de dag nog eens samen na te praten.

De keuken is het domein van Delphine. Zij zorgt ervoor dat er zowel heerlijke Belgische als ook typische streekgerechten geserveerd worden. Met alle plezier past ze de maaltijd voor fietsers aan met veel pasta’s.Ook speciale wensen van volwassenen (vegetariër) weet ze graag vooraf, ze hier rekening mee gehouden kan worden.  Iedere zaterdag is er een raclette avond met een zeer uitgebreid groenten en vleesbuffet.

Reisprogramma

Donderdag 

 • Vroeg vertrek vanuit de opstapplaatsen Utrecht (5u15), Eindhoven (6u30) en Maastricht (8u00)
 • Rond 14u00 zoeken we een plaats om op de fiets te stappen. Je kunt de laatste 70 kilometer per fiets afleggen richting hotel. (individueel of in ‘ons peloton’). De fietsbus gaat met jouw bagage richting hotel.
 • gezamenlijk avondeten rond 19u00

Vrijdag en Zaterdag

 • Gezamenlijk ontbijt
 • Keuze uit groepsritten, waarbij we uiteraard de meest bekende (en beruchte) beklimmingen zullen bedwingen
 • Gezamenlijk diner in hotel

Zondag

 • Tijdig ontbijt
 • Na het ontbijt kun je direct de fiets op om alvast de Vogezen uit te fietsen. We pikken je onderweg weer op.
 • Je kunt ook kiezen voor een ‘Lazy-start’ van de dag. Rond 10u15 vertrekt de fietsbus richting Nederland.

Reiskosten

Deze reis brengt voor jou de volgende kosten met zich mee;

Op basis van een tweepersoonskamer:      € 380,00
(eigen kamer niet beschikbaar)
Aparte bedden!

Voor deze reis is geen aanbetaling nodig!

De reissom betaal je een aantal weken voor vertrek.

De reissom is inclusief de volgende zaken:

 • retour vervoer Wielerbus vanuit Eindhoven, Utrecht of Maastricht
 • drie sterren hotel op basis van halfpension
 • veilig vervoer van jouw racefiets

Mijn reis

0 artikelen

Geen reizen in je reismand.

Totaalbedrag

0,00