+31 (0)85 – 016 02 48

Fietsen in de Pyreneeën

Fietsen in de Pyreneeën, het is een mooie uitdaging voor iedere fietsfanaat die houdt van een goede beklimming. Of je nu met je mountainbike of met je racefiets gaat, je vindt hier heerlijke cols om te bedwingen. De bergen die je in dit gebied tegenkomt, zijn wat grilliger dan die in de Franse Alpen. Als je dus op zoek bent naar spectaculaire en uitdagende beklimmingen, dan moet je in de Pyreneeën zijn!

De Mediterraanse sfeer in de Pyreneeën

De Pyreneeën hebben een gastvrije, Mediterraanse sfeer over zich. Je zult hier geen houten chalets tegenkomen, zoals in de Franse Alpen. Dit gebergte ligt een stuk zuidelijker dan de Alpen, met hogere temperaturen, meer zonuren en huizen in een Zuid-Europese bouwstijl. Het weer kan echter ook hier grillig zijn en het kan zelfs sneeuwen. Mocht je dus van plan zijn op fietsvakantie te gaan naar de Pyreneeën, vergeet dan niet je fietsjassen en lange broeken in te pakken.

De natuur in de Pyreneeën

In de omgeving van de Pyreneeën vind je prachtige, maar ook ruige natuur. Je vindt er veel groen en het is zelfs een beetje subtropisch op sommige plekken. Aan de grens met Spanje zijn een aantal prachtige amfitheaters te vinden, ookwel ‘Cirques’ genoemd. Eén daarvan is de Cirque de Gavernie. Om daar te komen volg je een fantastisch mooi pad langs een rivier en een aantal watervallen af. Maar nog mooier dan de Cirque de Gavernie is de Cirque de Troumouse. Een smalle, doodlopende weg loopt helemaal omhoog naar het amfitheater. Je kunt de hele weg tussen de enorme berghellingen door omhoog fietsen. Een uitdagende en spannende klim, ver weg van de bewoonde wereld.

De mooiste beklimmingen van de Pyreneeën

Naast de mooie natuurwonderen die je met de fiets kunt bezoeken, bieden de Pyreneeën een aantal pittige beklimmingen. De Col du Tourmalet is daarvan één van de mooisten, die je langs Alpenweides en mooie uitzichten leidt. Het gemiddelde stijgingspercentage van de Col du Tourmalet is 7,7%, vooral de laatste kilometer van deze klim is erg steil. Daarom is deze beklimming een vast onderdeel van onze reis naar de Pyreneeën in de zomer.

Mijn reis

0 artikelen

Geen reizen in je reismand.

Totaalbedrag

0,00