+31 (0)85 – 016 02 48

Fietsreizen in Frankrijk

Als het om fietsreizen gaat, is Frankrijk voor veel Nederlanders en Belgen een populaire keuze. Dat is natuurlijk ook niet gek, want Frankrijk heeft alles! Er zijn bergen, stranden, vlakes, uitgestrekte bossen, natuur en cultuur. Wat voor fietser je ook bent, in Frankrijk vind je altijd een ruime keuze aan fietsroutes die geschikt zijn voor jou. Dat is één van de redenen dat Frankrijk een geliefde bestemming is van de Wielerbus!

Fietsreizen naar het Zuiden van Frankrijk

Als je aan fietsbestemmingen in Zuid-Frankrijk denkt, is de Mont Ventoux er natuurlijk één die meteen in je opkomt. Een legendarische berg om met de fiets te beklimmen met zijn top op 1909 meter hoogte. De Mont Ventoux wordt regelmatig opgenomen in de Tour de France dankzij zijn moeilijkheidsgraad en het kale landschap. De berg heeft de hoogste top in de regio en er zijn windsnelheden van wel 300 km/u gemeten op die top. Fiets je vanaf Bedoin, dan leg je een afstand van 21,5 kilometer af met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,5%.

Van het Westen naar het Oosten van Frankrijk

De Franse Pyreneeën strekken zich uit van de oostkust naar de westkust en zijn een erg populaire bestemming voor fietsreizen in Frankrijk. Ze vormen een natuurlijke grens tussen Spanje en Frankrijk en telt in totaal zo’n 430 kilometer. Het is een ideaal gebied om te fietsen, met veel afwisseling. Van ruige bergtoppen en groene dalen tot diepe kloven en interessante flora en fauna. Wat de pyreneeën anders maakt dan bijvoorbeeld de Franse Alpen, is de Mediterraanse sfeer die er hangt. De bouwstijl van de huizen die je tegenkomt lijkt niet meer op de houten chalets in de Alpen, maar meer op de Zuid-Europese bouwstijl die je ook in Spanje terugziet.

Waar gaat jouw volgende reis naartoe?

Ga jij regelmatig op fietsreizen of wil je het heel graag een keer voor het eerst gaan doen? Bij Wielerbus vind je een ruime keuze aan onvergetelijke fietsreizen in Frankijk, maar ook in andere landen, zoals Oostenrijk, Spanje en Italië. Waar gaat jouw volgende reis naartoe?

Mijn reis

0 artikelen

Geen reizen in je reismand.

Totaalbedrag

0,00