+31 (0)85 – 016 02 48

Fietsreizen in Italië

Fietsreizen in Italië

Voor fietsliefhebbers zijn fietsreizen in Italië een van de meest populaire keuzes voor hun vakantie. Er zijn routes voor fietsers van ieder niveau, ook voor beginnende wielertoeristen. Je kunt kiezen voor een rustig ritje door schaduwrijke bossen of langs de kust, maar je kunt ook gaan voor een uitdagende klim in de bergachtige gebieden van Italië. Daarom vertrekken we met de Wielerbus regelmatig richting dit meditterane land!

Eerst kijken naar de pro’s en dan zelf op pad

Ieder jaar reizen we af naar Toscane voor de Strade Bianche, de bekende Italiaanse wielerkoers voor de profs. In eerste instantie was de koers alleen voor de mannen, maar sinds 2015 ook voor de vrouwelijke renners. Maar ook als amateur kun je de route van de Strade Bianche fietsen tijdens de Gran Fondo. Dit staat op de bucketlist van een hoop fanatieke renners. Om mee te kunnen doen aan de Gran Fondo heb je wel een startbewijs nodig dat niet altijd even makkelijk te krijgen is. Dat is een groot voordeel van de groepsreis van Wielerbus richting de Strade Bianche: je bent verzekerd van een startbewijs. Wij hebben als touroperator namelijk korte lijntjes met de organisatie.

Fietsreizen in het Zuiden van Italië

De Strade Bianche Granfondo is een onvergetelijke ervaring, maar als je hier nog niet echt klaar voor bent zijn er genoeg andere routes in Toscane die je kunt fietsen. In het najaar reizen we af naar Toscane Montecatini, waar het perfect fietsweer is in oktober. Of je nu een wielertoerist bent of een doorgewinterde wielrenner, deze omgeving biedt geschikte routes voor iedereen. Het gebied is redelijk vlak, dus misschien is het wat minder aantrekkelijk voor de echte klimmers. Maar de landschappen zijn heerlijk afwisselend en je vindt een hoop leuke dorpjes in de omgeving waar je goed cultuur kunt snuiven.

De ronde van Lombardije

De ronde van Lombardije vindt plaats in oktober en is ieder jaar weer een mooie afsluiting van het wielerseizoen. Nadat de profs de ronde hebben gereden, is het de beurt aan de amateurs tijdens de Granfondo Lombardia. De route omvat zo’n 110 kilometer en zeker 2000 hoogtemeters, perfect als je van een uitdaging houdt. Met veel plezier reizen we ieder jaar met de Wielerbus af naar Lombardije voor deze fantastische ervaring. We verzorgen alles voor je: het vervoer van jou en je fiets, een hotel met ontbijt op loopafstand van de finish, gezamelijke diners en natuurlijk de inschrijving voor de granfondo!

Mijn reis

0 artikelen

Geen reizen in je reismand.

Totaalbedrag

0,00