Fiets de Monumenten met Wielerbus.nl

Fiets de Monumenten met Wielerbus.nl

Fiets de Monumenten met Wielerbus.nl

De Monumenten worden ze genoemd: de vijf grootste wielerklassiekers. Deze vijf grote wedstrijden hebben elk een geschiedenis van zo’n 100 jaar oud. Bij elkaar opgeteld is dat een historie van vijf eeuwen. Op het parcours van deze klassiekers wordt geschiedenis geschreven en worden helden geboren. Milaan – San Remo, de Ronde van Vlaanderen, Parijs – Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik, de Ronde van Lombardije. Michel Wuyts beschreef de vijf koersen als volgt: ‘Om het met de eenvoud van een kind te zeggen: monumenten zijn die wedstrijden die je als knaap nabootste en tegen welke prijs ook wilde winnen.’

Elk van de vijf Monumenten heeft zijn eigen karakter, zijn eigen uitdagingen, zijn eigen helden en zijn eigen legendes. Dit zijn de wedstrijden die over het algemeen beschouwd worden als de oudste, langste en meest prestigieuze klassiekers in het wielrennen. De koersen zijn niet alleen uitdagingen voor enkel de profs, ook mening wielertoerist probeert de klassiekers af te vinken.

De Ronde van Vlaanderen en Luik-Bastenaken-Luik zijn nog prima te bereiken vanuit Nederland en België. Elk jaar doen er duizenden amateur renners mee aan de cyclo’s en toertochten over de routes van deze twee Monumenten. Maar Milaan – San Remo, Parijs – Roubaix en de Ronde van Lombardije vergen wat meer logistieke planning. En hier helpt Wielerbus jullie graag uit de brand! Milaan – San Remo, Parijs – Roubaix en de Ronde van Lombardije zijn alle drie opgenomen in ons programma.

 

La Primavera: Milaan – San Remo

Hoewel Milaan – San Remo de eerste grote klassieker op de wielerkalender is, vindt de officiële gran fondo pas in juni plaats.

Met bijna 300 kilometer is het de langste eendagswedstrijd in het moderne wielrennen. Het parcours langs de Ligurische kust is voornamelijk vlak, maar er moeten toch enkele hellingen zoals de Cipressa en de Poggio overwonnen worden.

Gezien de afstand tussen start en finish is dit logistiek gezien niet de meest ideale toertocht voor individuele deelnemers. Wielerbus zorgt voor retour vervoer (je eigen fiets kan mee), overnachtingen in Milaan en in San Remo, een extra verzorgingspost onderweg en transfer van de bagage van start naar finishlocatie.

 

De Hel van het Noorden: Parijs – Roubaix

Parijs – Roubaix wordt ook wel de Koningin van de Klassiekers of de Hel van het Noorden genoemd. Een belangrijk deel van de koers wordt verreden over de kasseistroken die karakteristiek zijn voor dit gebied in Noord-Frankrijk. De stroken kunnen extreem stoffig of modderig zijn en de trillingen van het fietsen over de kasseien voel je daags na de wedstrijd nog. Het parcours eindigt op het iconische Velodrome van Roubaix.

Ook hier biedt Wielerbus retour vervoer, avondeten en ontbijtbuffet, hotelovernachting en vervoer van bagage van start naar finish. We zetten je bij de start af en halen je bij de finish weer op.

 

De koers van de vallende bladeren: de Ronde van Lombardije

De herfstklassieker en de laatste van de Monumenten op de wielerkalender. De koers loopt over een gevarieerd en zwaar parcours rond het Comomeer met een aankomst in Bergamo of Como. Op zaterdag 13 oktober maakt het profpeloton zich op voor de koers van de vallende bladeren: de Ronde van Lombardije. Een dag later staat de gelijknamige Granfondo op het programma. Tijdens deze reis verblijven we in Como en hebben we een extra dag om de omgeving te verkennen. De tweede dag kunnen we kijken hoe de profs het doen en de dag daarop mogen we zelf en staat de Granfondo Il Lombardia op het programma.

Tags: Lombardije, Milaan – San Remo, Monumenten, Parijs-Roubaix

Had voor haar dienstverband bij Wielerbus een bijbaan bij een drogisterij en doet aan wielrennen. Die combinatie schijnt geestig te zijn. Fietst sinds 2012 en is nog steeds geen vrienden met de wind. Probeert mensen er van te overtuigen dat douchen met je fiets echt het beste idee ooit is.