Gravelen in Girona

Girona is al jaren een bekende bestemming onder de profwielrenners en de wielertoeristen. Het is een waar fietsparadijs met afwisselende routes, prachtig geasfalteerde wegen, lange beklimmingen en vriendelijke medeweggebruikers. De stad ademt fietsen met al haar kleine koffietentjes en fietswinkels. Maar er is meer, Girona blijkt ook een gravelwalhalla te zijn. Steeds meer wielrenners besluiten om buiten de gebaande paden te gaan en te gaan gravelen in Girona.

Gravel rijden is de snelst groeiende fietssport en dat is helemaal niet zo gek. Gravelen gaat om meer dan alleen fietsen, verkennen, nieuwe routes rijden, avontuur en vrijheid. Met een gravelfiets kan je op asfalt, maar ook buiten de gebaande paden rijden. Het is een combinatie tussen een mountainbike, cyclocrossfiets en een racefiets. Het maakt een multifunctionele fiets die niet specifiek voor één doel te gebruiken is.

Ben jij een gravelfietser? En heb je er wel eens aan gedacht om te gaan gravelen in Girona? Naast dat het voor wielrenners een waanzinnige plek is om te fietsen, is dat het ook voor gravel. Het probleem is namelijk niet het vinden van routes, maar het uitkiezen van de beste routes. De meeste fietspaden in Girona bestaan uit gravel. Ze liggen vaak vlak naast de grotere weg, je fietst dus zonder auto’s om je heen. Voor sommige prachtige routes moet je even over asfalt om er te komen, maar juist dat geeft de mogelijkheid om populaire wegroutes met gravel te combineren.

Gravel rijden in Girona is trouwens absoluut niet saai. Hoewel de omgeving niet bekend staat om enorme bergen, kunnen off road beklimmingen behoorlijk steil en technisch worden. Het omliggende platteland biedt tal van routes. Een fantastisch gebied om doorheen te fietsen, je kan naar uitgedoofde vulkanen fietsen of oude spoorlijnen volgen die zijn omgebouwd tot fietspaden en geniet na de rit op één van vele terrassen die Girona heeft na.

Wil jij jezelf ook helemaal onderdompelen in de fietscultuur die Girona biedt? Dan hebben we goed nieuws! Wielerbus heeft in 2024 voor het eerst een gravelreis naar Girona. Wielerbus komt al jaren in Girona en alle crewleden kennen de omgeving en stad op hun duimpje. Ze weten de beste hotspots te vinden, zoals alle wielercafés! Ga je mee? Boek dan snel, want VOL = VOL.