Fietsen op Corsica

Ben je op zoek naar een combinatie van klimmen, goed eten en lekker fietsweer in het najaar? Dan is Corsica een bestemming voor jou! Het eiland in de Middellandse Zee biedt niet alleen een rijke geschiedenis en adembenemende landschappen, maar ook uitdagende en schilderachtige fietsroutes voor fietsers van alle niveaus. Kortom, we gaan fietsen op Corsica. Lees (fiets) je mee?

De natuur

Cap Corse Corsica

Puur genieten. Zo omschrijf je het fietsen op Corsica. Waanzinnige rotspartijen, uitzicht over zee en dankzij de rustige wegen kan je heerlijk om je heen kijken. Onderweg raak je hoe dan ook onder de indruk van de enorme rotspartijen waar je doorheen fietst. Daarnaast kijk je je ogen uit over wijngaarden, diepe valleien en hoge bergmeren. En of dat nog niet genoeg is, Corsica bezit veel, heel veel, bos. Het eiland bestaat voor 46% uit bos.

Afwisselende vergezichten

We benoemden het net al even, om iedere hoek zie je weer wat anders. Ben je een echte natuurliefhebber die houdt van mooie plaatjes? Dan is Corsica een waar paradijs. Je moet er wel voor klimmen, maar daar krijg je wat voor terug. Het eiland is niet plat dus de uitzichten blijven je verbazen.

Opdoemende dorpjes

Fietsreis Corsica

Je kan je tijdens het fietsen op Corsica af en toe afvragen waar je nu eigenlijk heen fietst of waar de weg toe lijdt. En dan uit het niets, een dorpje. Onderweg kan je veel van die stille bergdorpjes tegenkomen. Plekken waar het leven er rustig aan toe gaat. De bevolking is er vriendelijk. Ze zijn overigens gewend aan toeristen, want het eiland is ook populair onder wandelaars. Dat heeft weer een bijkomend voordeel dat je in veel dorpjes waterbronnen kan vinden om je bidon bij te vullen, neem wel altijd genoeg drinken mee! En ook voldoende eten! Het kan lastig zijn om eettentjes te vinden die open zijn.

Klimwerk

Het eiland is absoluut niet plat. Als klimgeiten kan je je ei kwijt op Corsica. Ook al wordt het eiland als heuvelachtig omschreven, kan je toch flinke kuitenbijters tegenkomen. Helemaal onderschatten moet je het dus niet.

We kunnen stellen dat fietsen op Corsica puur genieten is. Goed eten, goed fietsweer en een prachtige omgeving. Wat wil je nog meer? Ga je mee op reis?