Reizen met de bus

Bij Wielerbus reizen wij altijd met de bus. Het is comfortabel en veilig. Als je het vergelijkt met een vliegtuig, dan heeft de bus flink meer beenruimte. Je hoeft niet in de rij te staan voor paspoort- en bagagecontroles. En reizen met de bus is een stuk milieuvriendelijker. Maar hoe reis je comfortabel met de bus? We geven je een 8 tips.

Neem een kussen mee

Een nekkussen kan een stijve nek na het slapen voorkomen. Je kan je hoofd namelijk lekker laten hangen en weg dutten. Een kussen kan ook altijd goed van pas komen om net wat comfortabeler te zitten. Mocht je bij het raam zitten dan kan je lekker tegen het raam leunen.

Laagjes kleding

De temperatuur in de bus kan koud zijn. We proberen het natuurlijk altijd voor iedereen aangenaam te maken, maar het kan zijn dat jij het toch te koud of te warm vindt. Daarom bieden laagjes een uitkomst. Een T-shirt met een trui en misschien nog een extra vest mee.

Dun deken

Een deken? Ik heb toch allemaal laagjes aan? Ha ja, maar toch kan het fijn zijn om bij je te hebben. Vaak reizen we namelijk ’s nachts en dan is het als je wilt gaan slapen wel fijn om een dekentje over je heen te doen. Vaak krijg je het toch een beetje koud gedurende de nacht. Natuurlijk neem je niet je dekbed mee, maar een laken, fleecedeken of je hebt zelfs dunne reisdekentjes.

Koptelefoon

Het kan een behoorlijk lange rit zijn die we gaan maken. Het is dus fijn om je eigen favoriete muziek te kunnen luisteren of een filmpje op je telefoon te kunnen kijken. Is ook een uitkomst wanneer je de verhalen van je buurman of buurvrouw even zat bent.

Voldoende (gezonde) snacks en drinken

Zorg dat je gehydrateerd blijft! Het is dus handig om een fles water bij je te hebben. Koffie en thee krijg je van ons, een thermosfles hoef je dus niet mee te nemen.

Ook is het verstandig om wat snacks mee te nemen. Denk bijvoorbeeld aan noten, fruit, energierepen maar een Mars of Snicker is uiteraard ook lekker. In de bus heb je meestal vaker trek in wat eten.

Benen strekken

Tijdens een lange busreis is het aan te raden om tijdens de tussenstops uit te stappen en even de benen te strekken. Lang zitten is namelijk niet goed voor je. Loop een klein stukje, haal wat te eten en/of drinken (als dat nodig is) en bezoek het toilet. Dan kan je er weer tegenaan tot de volgende stop.

Reispilletjes

Heb je last van wagenziekte? Dan is het verstandig om reispilletjes mee te nemen. Het kan zijn dat je tijdens de reis niet helemaal lekker voelt. Laat het de chauffeur of de crewleden weten, dan stoppen we gewoon een keer extra!

Oplader met USB-aansluiting

Ik heb mijn oplader van mijn telefoon sowieso bij me zou je denken. Dat snappen we! Maar neem een extra kabel mee met een USB-aansluiting. In de bus kan je je telefoon alleen maar opladen via een USB-poort. Aangezien veel telefoon opladers tegenwoordig niet meer opladen met een USB-kabel is het goed om even op te letten.