Route des Grandes Alpes: dwars door de Alpen

De Alpen, een bergketen waar iederewielrenner gefietst wil hebben. Logisch, want het is een prachtige omgeving. We hebben de ultieme route voor je, Route des Grandes Alpes: dwars door de Alpen. Tijdens de Route des Grandes Alpes fiets je de mooiste en hoogste bergpassen van de Franse Alpen. De route zal je absoluut niet teleurstellen.

Stukje geschiedenis

Route des Grandes Alpes: dwars door de Alpen

In de 18e eeuw begonnen de Fransen met het aanleggen van wegen door de Alpen. Dit vormde een bron van inkomsten voor de lokale bevolking. Hierdoor werden afgelegen gebieden beter bereikbaar. In 1911 was de Route des Grandes Alpes een feit. Dat werd mogelijk omdat de ‘Touring Club de France’ voor betere wegen en bewegwijzering pleitte. Nadat in 1937 ook de Col de l’Iseran opende was de route compleet en kon je dwars door de Alpen rijden.

De route

We starten in Menton, dit is het officiële startpunt van de route. Hier beginnen de prachtige uitzichten al. Nadat je genoten hebt van het vergezicht over Monaco en de mediterrane kust heen begint het klimwerk. Klimgeiten kunnen hun hart vanaf nu ophalen. Je fietst de één na de andere col omhoog. Bekende namen die voorbijkomen zijn: Col de Cayolle, Col d’Izoard, Col de l’Iseran en de Col de la Colombière. Het mooie aan de Route des Grandes Alpes is de afwisseling tussen dorpjes en natuur. Je hoeft je dus geen moment te vervelen. Ook zal je merken dat de natuur onderweg veranderd en ruiger wordt. Met als finish het prachtige meer van Genève. Aan het einde wacht nog een klein cadeautje (als er geen tegenwind staat…). Het laatste stuk is namelijk vlak, genieten!

Uitdaging

Route des Grandes Alpes: dwars door de Alpen

Al snel merk je tijdens het fietsen dat niet alleen de afstand een uitdaging is. Ook het hoogteverschil met de hoogte waarop je gewend bent te fietsen is andere koek. In ons kikkerlandje fietsen we natuurlijk op zeeniveau. Dat is in de Alpen niet het geval. Tijdens de route fiets je naar grote hoogtes. Wees dus voorbereid.

Waarom met Wielerbus fietsen?

Maar ik kan deze route toch ook zelf volgen? Dat hoor ik je nu denken. Dat klopt! Het is moeilijk om onderweg de weg kwijt te raken. Overal staat de route met borden aangegeven. Het voordeel van de route afleggen met Wielerbus is: begeleiding vanuit Wielerbus onderweg, alles is geregeld en de bus neemt jouw bagage mee naar de volgende stop! Scheelt heel wat kilo’s op de fiets. Dat is wel zo fijn.

Wielerbus fietst de route van 07 juli tot en met 16 juli. Ga je mee? Klik hier voor meer informatie.