Strava repareren na een vastloper – ingefietst.nl

Een superdagje was het, maar het vastlopen van mijn Garmin Edge 810 na ruim 200 kilometer frustreerde me toch behoorlijk. Ergens vlakbij Amsterdam sloeg het apparaat compleet vast in de navigatie. Het enige wat nog hielp was uitzetten en weer aanzetten, maar daarna stond de teller weer op nul. Ook op Strava werd alleen het deel getoond, dat ik nog kon opnemen nadat ik de Garmin weer opnieuw had opgestart, waardoor wat mijn langste geregistreerde rit ooit had moeten worden amper meer dan 57 km bedroeg. Natuurlijk heb ik het fietsavontuur zelf wel geregistreerd en de kilometers beleefd, maar ik had zo graag dat mooie rode lijntje rondom het IJsselmeer op de kaart getekend. Ergens op mijn Garmin bevond zich een onbruikbare file met de rest van mijn rit.

Ik wilde heel graag twee dingen:
1. De onbruikbare file repareren.
2. De beide files samenvoegen tot 1 rit.

Het eerste had ik al wel eens eerder gedaan. Een verkeerd afgesloten file kun je repareren door het bestand hier te uploaden. Ik had de reparatie van het eerste deel van mijn rit gelukkig snel voor elkaar. De kilometers bestonden nog!

Nu nog het samenvoegen. Dat was nieuw voor mij. Enig speuren op internet leverde me op dat er blijkbaar een aantal tools zijn van Strava en Garmin om dergelijke problemen op te lossen. Deze tools vind je hier. De link Combine FIT, GPX or TCX files was precies de tool die ik nodig had.

IMG_6777
Tools voor Strava en Garmin Connect.

Het scherm om de files in te voeren lijkt ruimte te bieden aan slechts 1 file, maar het is de bedoeling om alle files die je wilt combineren tot 1 rit tegelijk te selecteren en in te voeren, zo leerde ik al doende.

IMG_6779
De samen te voegen files tegelijk selecteren en uploaden.

Daarna had ik het voor elkaar, een compleet ‘IJsselmeer’ zowel gefietst als digitaal vastgelegd! Het feit dat ik uiteindelijk het mooie gesloten rondje op de kaart van Nederland kon toevoegen aan mijn ritten maakte deze prachtige fietsdag voor mij compleet.

Verhaal via ingefietst.nl. Bekijk haar blog voor meer fietsverhalen!

Geschreven door: ingefietst.nl

Al sinds ik voor het eerst op een racefiets stapte in 1989 heb ik de avonturen uit mijn fietsleven opgeschreven in vele schriftjes. Dit deed ik in eerste instantie puur voor mezelf. In de loop der jaren heb ik op basis hiervan enkele verslagen en artikelen geschreven voor nieuwsbrieven en clubkrantjes en ik merkte dat men het leuk vond om over mijn fietservaringen te lezen. Zo ben ik uiteindelijk op 21 maart 2015 met ingefietst.nl gestart.

Website: http://ingefietst.nl