Voordelen van fietsgroepsreizen

Wil niemand met je mee op vakantie? Of zoek je het gemak van niks hoeven te regelen? Dan is een groepsreis iets voor jou! In deze blog leggen we je uit waarom een groepsreis ideaal is door middel van 6 voordelen van fietsgroepsreizen.

Je leert nieuwe mensen kennen

We beginnen meteen met vrijwel de belangrijkste reden om voor een fietsgroepsreis te kiezen. De mogelijkheid om nieuwe mensen te ontmoeten. Je reist samen met gelijkgestemde mensen die dezelfde passie voor fietsen delen. Het is een gelegenheid om nieuwe fietsvrienden te maken. Vind je het toch spannend om alleen de bus in te stappen? Dat snappen we, maar juist omdat we met de bus reizen leer je jouw reisgenoten al kennen voordat we op plaats van bestemming zijn.

Ervaringen delen met je reisgenoten

Op reis maak je herinneringen, daar zijn we het allemaal over eens. Je komt nieuwe mensen tegen, ziet prachtige omgevingen, geniet van de fietstochten en heerlijk ontspannen op een terrasje na de fietsrit. Deze geluksmomenten deel je samen met jouw reisgenoten.

Het is makkelijk

Bij Wielerbus zeggen we ook wel: ‘Jij fietst, wij regelen’. Je hoeft dus niks te regelen voor jouw vakantie. Wij zorgen voor de planning, accommodatie(s), busvervoer, ontbijt en diner en fietsroutes.

Begeleiding

Iedere fietsreis gaan er crewleden mee. Zij zijn bekend met de bestemming en helpen waar nodig. Heb je pech met de fiets? Dan helpt een crewlid jou met het vinden van een goede fietsenmaker of hij kent er zelfs één. Wil je een dagje wat anders doen, vraag gerust wat er leuk is om te doen of zien in de omgeving.

Kostenbesparing

Ben je wel eens alleen op vakantie geweest? Dan heb je ervaren hoe prijzig dat kan zijn. Accommodaties en vervoer zijn bijvoorbeeld vaak duurder voor mensen die alleen reizen. Tijdens een groepsreis deel je de kosten samen met jouw reisgenoten. Je bent dus goedkoper uit.

Doen waar jij zin in hebt

Vaak is de gedachten bij een groepsreis dat je verplicht aan alles mee moet doen. Absoluut niet! Het is jouw vakantie. Je hebt voldoende vrije tijd om naast het fietsen bijvoorbeeld de stad te ontdekken. Wil je een dagje niet fietsen, je eigen route fietsen, wat anders doen of relaxen? Ook goed. Niks moet.

Ben jij al eens met een groepsreis mee geweest? Bij Wielerbus hebben we altijd een leuke samenstelling in de groepen van individuele fietsers tot groepen of duo’s. Op de eerste dag zit meestal al iedereen met elkaar te kletsen en gezellig aan een biertje, iets fris of een kopje koffie.