Fietsen in Toscane met Wielerbus.nl

Fietsen in Toscane met Wielerbus.nl

Vanuit onze standplaats Montecatini Terme in het Italiaanse Toscaanse land is het heerlijk vertoeven. Via grote, wat drukkere wegen kan het door middel van vriendelijker procentjes. Voor de mogelijkheid via rustiger wegen tussen de olijfbomen door betaal je een prijs in de vorm van gevoelig hogere percentages. Beide opties brengen je uiteindelijk naar een ongelooflijke weg, die de investering waard is: Toscane heeft een kustweg in het binnenland.

Het is er prachtig. Er ligt goed asfalt, het golft wat op en neer zonder ook maar ergens gemeen steil te worden. Voortdurend word je aan één zijde getrakteerd op een adembenemend uitzicht op het dichtbebouwde lagergelegen land met gele huisjes voorzien van rode dakpannen. Wat verder weg liggen groene heuvels. Het is heerlijk fietsen van het ene slapende dorpje naar het volgende. De weg kronkelt langs de rotsen, waar eenzame huizen, cipressen, olijfbomen en geurende bloemen elkaar afwisselen.

Gedurende de week ligt er een fietsprogramma klaar waarbij je al het moois ziet wat de omgeving te bieden heeft. De routes variëren over het algemeen van 80-125 km per dag (we bieden minimaal twee groepsritten van verschillende afstanden per dag aan), waarbij iedere dag wel de nodige hoogtemeters. Fiets je liever alleen met jouw reisgezel dan heb je daarin natuurlijk alle vrijheid. Naast de routes die op de planning staan, kun je beschikken over meerdere gpx bestanden, zodat je nooit twee keer dezelfde route hoeft te fietsen!

Iedere avond gaan we in het gezellige Montecatini Terme ons avondeten nuttigen. Voor degene die de avond nog graag afsluiten met een terras bezoek, heeft het stadje hiervoor alle mogelijkheden.

Een dag niet fietsen? Lees dit artikel wat er nog meer te beleven is in Montecatini.

Foto: Ingefietst.nl