Fietsen in Slovenië

Een klein land in Midden-Europa dat bekend staat om zijn prachtige natuur en cultureel erfgoed. Een verborgen juweeltje voor fietsliefhebbers. Je fietst door schilderachtige landschappen, historische steden en charmante dorpjes. Kortom, we gaan fietsen in Slovenië. Waarom zou je meegaan?

1. Sloveens wielersucces

Treed in de voetsporen van Pogacar, Roglic en Mohoric. Deze namen zijn niet meer weg te denken uit de top van het wielrennen. Wat hebben deze drie wielrenners gemeen? Ze hebben leren fietsen in Slovenië. Deze namen zorgen ervoor dat hun land steeds bekender wordt onder de wielertoeristen, maar zetten ook het wielrennen onder de inwoners van Slovenië op de kaart. Omdat het nog een vrij onbekende fietsbestemming is, is het dus nog lekker rustig op de weg. Daar zal in de komende jaren verandering in komen.

2. Groen, groener, groenst

Fietsen in de natuur, dat is fijn toch? Dat kan in Slovenië! Het land staat onder andere bekend om de prachtige lichtblauwe meren. Overal waar je kijkt is natuur en vanuit ieder dorp of stad is de natuur binnen een paar minuten te bereiken. Niet zo gek, want Slovenië bestaat voor 60% uit bossen. Daarnaast heeft het land ook nog eens vijf bergketens waardoor je vrijwel overal bergen ziet.

3. Julische Alpen

Op fietsvakantie houden we wel van een uitdaging en dat is in de Julische Alpen geen probleem. Eén van de vijf bergketens zijn de Julische Alpen. Deze bergketen ligt in het Noordwesten van Slovenië en biedt spectaculaire berglandschappen. Hier nemen we onze wielrenfiets dan ook mee naartoe. Eén van de meest bekende fietsroutes in dit gebied is de Vrišič-pas. Al eerder beschreven we waarom deze beklimming waanzinnig is.

4. Fietsland

Op reis willen we graag veilig over de weg kunnen fietsen. Misschien verbaasd het je, maar Slovenië heeft duizenden kilometers aan fietspaden die aan elkaar geknoopt zijn. Vergelijkbaar met ons knooppunten systeem. En omdat steeds meer wielrenners Slovenië ontdekken als fietsbestemming raakt het verkeer meer en meer gewend aan fietsers op de weg. Je hoeft dus niet bang te zijn om van de weg gereden te worden.

5. Genieten

Onderweg hoef je je nooit te vervelen, omdat het landschap in Slovenië continu veranderd. Geniet van al het moois dat je voorbij ziet komen. Het is vakantie, dus stoppen voor een foto mag!

We kunnen stellen dat Slovenië een uitstekende bestemming voor wielrenners is. Het wordt gegarandeerd een onvergetelijk avontuur. Ga je mee fietsen in Slovenië?