Verover de Col d’Allos

De Franse Alpen bieden een overvloed aan uitdagende beklimmingen en prachtige landschappen. Eén van de juweeltjes die je niet mag overslaan is de Col d’Allos. Een bergpas die je hart sneller doet kloppen. Verover de Col d’Allos tijdens de fietsreis Col de la Bonette.

Op weg naar de top

De Col d’Allos, gelegen in het zuiden van Frankrijk, is een indrukwekkende bergpas die op een hoogte van 2.245 meter ligt. De beklimming start vanuit Barcelonette, een pittoresk stadje aan de voet van de berg. De weg slingert zich een weg omhoog door prachtige bossen en opent dan zijn adembenemende panorama’s van beboste valleien, groene weiden en enorme rotspartijen.

Uitdaging en beloning

De beklimming van de Col d’Allos wordt nooit echt heel moeilijk, maar doet net genoeg pijn om de beklimming ook niet als eenvoudig te bestempelen. Een uitdagend profiel met een gemiddeld stijgingspercentage van 6,5%. Hij is 17,5 kilometer lang en overbrugt 1.108 hoogtemeters. Onderdeel van de beklimming: scherpe bochten en haarspeldbochten. De inspanning wordt beloond met waanzinnige uitzichten op de omliggende bergen en valleien. Je kan halverwege even zwaaien naar de Col de Cayolle.

De top

Op de top van de Col wacht een panoramisch spektakel op je. Je harde werk wordt beloond met een schitterend uitzicht over de bergtoppen, waaronder de Mont Pelat. Niet meteen de fiets weer opstappen om de afdaling in te zetten, geniet op de top.

Warm

De Col d’Allos ligt in de Provence-Alpes-Cote d’Azur. Een omgeving waar je je absoluut niet verveeld. Je fiets daar overal door prachtige landschappen. Het kan in deze omgeving wel warm zijn. Dat maakt de relatief makkelijke klim zwaarder. Denk er dus aan om voldoende eten en drinken mee te nemen.

Fietsreis Col de la Bonette

De beklimming van de Col d’Allos is slechts één van de hoogtepunten van de fietsreis Col de la Bonette. Tijdens de fietsreis beklimmen we ook de Super Sauze, Col de Cayolle en de Col de Vars.